logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Παγωτό

Πολλά αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία, φτιάχνουν και δικό τους παγωτό. Το παγωτό αυτό, είναι από φρέσκο γάλα, παρασκευάζεται στο εργαστήριο του αρτοποιείου-ζαχαροπλαστείου και είναι φρέσκο. Η ποσότητα που διατίθεται είναι ανάλογη με τη δυνατότητα που έχει το εργαστήριο και την ποσότητα που ζητείται. Έχει διάφορες γεύσεις, με πιο γνωστές τις βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, φιστίκι και μετά ακολουθούν οι μπανάνα, φρούτα του δάσους, καραμέλα, μπισκότο και πάρα πολλές άλλες!

Φυσικά δεν είναι μόνο το χύμα παγωτό που πωλείται. Τούρτες παγωτό, χωνάκια, σοκολατάκια και άλλης μορφής και σχήματος παγωτά υπάρχουν στα ψυγεία των ζαχαροπλαστείων.

Παρόλο που το παγωτό τρώγεται κατεξοχήν το καλοκαίρι, η ζήτηση για παγωτό το χειμώνα στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. Έτσι προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις των καταναλωτών, οι επαγγελματίες του τομέα παράγουν παγωτό, σε όλη την διάρκεια του έτους.

Ακόμη, η μαγειρική χρησιμοποιεί σήμερα πιο συχνά το παγωτό, είτε σε κυρίως πιάτα είτε σε επιδόρπια. Έτσι το ενδιαφέρον για το παγωτό έχει ανανεωθεί με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και την εισαγωγή στην παραγωγή νέων γεύσεων.

Γνωστοί για το παγωτό τους είναι οι Ιταλοί, με μια μεγάλη και επικερδή βιομηχανία να στηρίζεται στην παραγωγή και στις εξαγωγές του.

Ακόμη, υπάρχει παγωτό για διαβητικούς (χωρίς ζάχαρη) μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας αν και δεν το παράγουν όλα τα ζαχαροπλαστεία.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης