logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Τουλούμπες

Υλικά:

600 γρ. ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι
350 γρ. βούτυρο
5 αυγά
½ λεμόνι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε με μια κατσαρόλα το βούτυρο με 320 gr νερό.Ρίχνουμε κατόπιν το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα να καβουρντιστεί.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόδα και τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας.Ετοιμάζουμε τότε το σιρόπι,βράζοντας τη ζάχαρη σε 300 gr νερό στο οποιο στάζουμε και λίγο λεμόνι.Τοποθετούμε το λάδι στη φωτιά να κάψει και βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα με χοντρό οδοντωτό κορνέ.Ρίχνουμε στο λάδι τα γλυκίσματα μήκους ενός δακτύλου και τα τηγανίζουμε.Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ρίχνουμε κατ'ευθείαν στο σιρόπι.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης