logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Καρυδόπιτα

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ½ κιλό φαρίνα κόκκινη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλάκια κανελο-γαρύφαλλο
  • Ξύσμα λεμονιού - πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 - 2 κουταλιές μέλι
  • Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και τα 5 αυγά, στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα με τα καρύδια, την κανέλα - γαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώστε να απλωθούν καλά. Έπειτα ρίχνουμε την φαρίνα στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Αφού λαδώσουμε το ταψί ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Για να φτιάξουμε το σιρόπι, προσθέτουμε τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης