logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά
  • 4 κούπες γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 βανίλιες
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση

Για την κρέμα

Βάζουμε το γάλα στην φωτιά έως ότου ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει. Σ ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και στην συνέχει προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Αφού το μίγμα μας έχει γίνει ενιαίο, προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και το βάζουμε πάλι στην φωτιά, ανακατεύοντας πολύ καλά έως ότου πήξει. Αφού είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες.
Στην συνέχεια στρώνουμε τα μισά φύλα κρούστας σε ένα πυρέξ, βουτυρώνοντας κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Αφού το χαράξουμε με ένα μαχαίρι, τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε και το σιρόπι: προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα 1 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη και την φλούδα από 1 λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Αφού ψηθεί και το γαλακτομπούρεκο, περιχύνουμε το σιρόπι.

 

iconΑναζήτηση Επιχείρησης