logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Ξηρή μαγιά

Η ξηρή μαγιά δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους αρτοποίους στο πρόβλημα της αποθήκευσης και του περιορισμένου χρόνου ζωής της
νωπής μαγιάς.Η τεχνική κατασκευής της βασίζεται στο οτι αν καλύψεις τα ζωντανά και ενεργά κύτταρα της μαγιάς με νεκρά και αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος της
υγρασία τους έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται το εσωτερικό ενεργό σε σφραγισμένες συσκευασίες για ένα χρόνο ή ακόμα και περισσότερο.
Αξίζει να σημειωθεί οτι επειδή η περισότερη υγρασία της εξατμίζεται πρέπει να χρησιμοποιήσετε
περίπου το μισό βάρος που προτείνει μια συνταγή με νωπή μαγιά.
Ένα άλλο  πιθανό πλεονέκτημα είναι ότι τα νεκρά κύτταρα της μαγιάς  παράγουν ένα είδος
πρωτεΐνης που ονομάζεται γλουταθειόνη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό χαλαρώτικο στη ζύμη.

Κύριο μειονέκτημα της είναι ότι για να γίνει ενεργή χρειάζεται 4-5 φορές το βάρος της σε χλιαρό νερό(38-40°C) το οποίο στη συνέχεια
πρέπει να αφαιρεθεί από τη συνολική ποσότητα  νερού που χρειάζεται μια συνταγή.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης