logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Μπισκότα βουτύρου

Υλικά:
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 κουτ.γλυκού (κοφτες ) μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα κοπανισμένα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την μπέικιν πάουντερ.Δουλεύουμε το βούτυρο με το χέρι για να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη δουλεύοντας πάντα.Χτυπάμε τα αβγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο βούτυρο.Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή.Τη σκεπάζουμε με βουτυρωμένο χαρτί για 30 λεπτά και την ξαναζυμώνουμε.Τη χωρίζουμε σε 4-5 μέρη και τα απλώνουμε σε φύλλο πάχους 1-1 ½ εκατοστού.κόβουμε σε διαφορα σχήματα με ειδικές φόρμες η αυτοσχεδιάζουμε με ποτήρια και πιάτα.τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα,αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

iconΑναζήτηση Επιχείρησης