logo
Ο μοναδικός πανελλαδικός κατάλογος
για καταστήματα και προμηθευτές!

Τσουρέκια

Υλικά:
  • 600 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. μαγια
  • 150 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το 1/4 του αλευριού σε μια λεκάνη και διαλύουμε την μαγιά στην μέση με λίγο χλιαρό γάλα.Δουλεύουμε ώστε να γίνει αραιή ζύμη την οποια βάζουμε σε ζεστό μέρος να ανεβεί .Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δυο από τα αυγά,το αλάτι,τη ζάχαρη,το γάλα,το βούτυρο και τα μυρωδικά.Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και τα ρίχνουμε στην ζύμη που έχει εντωμεταξύ ανεβεί.Ανακατεύουμε να ενωθούν,προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος και όταν φουσκώσει ,πλάθουμε μικρά τσουρέκια διαφορων σχημάτων,τα βάζουμε σε λαμαρίνα,τα αφήνουμε να ξανανεβούν και μετά τα αλείφουμε με το άλλο αυγό αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει με λίγο νερό.Ψήνουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.


iconΑναζήτηση Επιχείρησης